Skip to main content

Om du någonsin har drömt om att äga ett mikrobryggeri är du inte ensam. Många andra småföretag har samma ambitioner. Ölindustrin blomstrar och mikrobryggerier är inget undantag. Ekonomin är rätt: självdistribution är inte bara bekvämt för bryggare, utan det minskar också omkostnader. Detta innebär inte bara lägre driftskostnader, det sänker också kostnaden för själva ölet. Mikrobrygger kostar vanligtvis runt $10 per sexpack, men med hantverkets popularitet kan priset till och med gå upp till $15 per sexpack.

Hantverksbryggerier

Mikrobryggerier, eller hantverksbryggning, är en växande industri som fokuserar på att leverera unika hantverksöl. En hantverksbryggare definieras vanligtvis som ett litet oberoende bryggeri som producerar mindre än sex miljoner fat öl per år och säljer det mesta av sitt öl utanför anläggningen. Den ska också ägas av minst en fjärdedelsägare som inte är alkoholproducent.

Både mikrobryggerier och hantverksbryggeriföretag ägnar sig åt att producera unika öl av hög kvalitet med en unik smakprofil. Dessutom görs de ofta i små partier, med förstklassiga ingredienser och minimal kommersiell produktion. Dessa bryggerier kan endast betraktas som ett hantverksbryggeri om de följer vissa standarder och producerar kvalitetsöl. Hantverksölindustrin är en snabbt växande sektor och har sett en stadig tillväxt de senaste åren.

Mikrobryggerier

Även om mikrobryggerier inte ofta är entreprenörers första affärssatsningar, har många varit framgångsrika i flera år. De flesta bryggare använder ett distributionssystem i tre nivåer för att tjäna pengar. En distributör säljer alkohol till lokala anläggningar och de kundinriktade anläggningarna säljer direkt till konsumenter. Microbrews säljs året runt, men många bryggare skapar säsongsbetonade erbjudanden. De kyliga vinter- och vårmånaderna påverkar ölförsäljningen negativt.

Medan mikrobryggerier brukade kallas mikrobryggerier, har termen sedan dess blivit en vanligare synonym för hantverksbryggeri. Dessa småskaliga bryggerier producerar vanligtvis mindre än 12 000 liter öl per år, men håller fortfarande samma kvalitetskrav. Som ett resultat är de mindre än traditionella bryggerier och fokuserar ofta på experiment, hållbarhet och flexibilitet. Ett mikrobryggeri tänjer på gränserna för ölsmak och ingredienser, marknadsföring och drift.

Nanobryggerier

Även om du kanske tror att nanobryggerier bara är tjusiga små iste-ställen, vill många faktiskt prata med någon. Nanobryggerier tillåter blivande entreprenörer att kringgå den etablerade hierarkin och sälja sina skapelser direkt till sina kunder. Nanobryggerier kan bygga en lojal följare, skapa efterfrågan och till och med få tillgång till investerare. Och, naturligtvis, kan de också producera sällsynt, begränsad öl.

Även om de flesta nanobryggerier gör mindre öl än mikrobryggerier, är de fortfarande mycket mindre än sina motsvarigheter. Dessa operationer drivs ofta av enmansoperatörer och producerar inte mycket mer än 500 fat per år. De är förmodligen personliga bryggerier. Så, hur startar man ett nanobryggeri? Först måste du definiera vad ett nanobryggeri är. Traditionellt definieras ett mikrobryggeri som allt med mer än fem fat. Ett nanobryggeri är vanligtvis mindre än ett mikrobryggeri, så termen nanobryggeri är mer exakt.

Kostnader för att starta ett mikrobryggeri

Startkostnader för ett mikrobryggeri kan variera från $130 000 till $175 000, beroende på din plats och affärsplaner. Kostnaden för att hyra utrymme kan vara mindre än kostnaden för ett bryggeri, men du måste fortfarande köpa kontorsutrustning, tv-apparater, ljudutrustning och scenljus. Du kanske vill överväga att hyra ett gammalt gym eller garage som ditt mikrobryggeri. Att hyra utrymme är mycket billigare än att bygga ett helt nytt bryggeri, men du måste betala för design och konstruktion.

Startkostnader kan innefatta allt från licensavgifter till tillstånd till utrustning. Ett bostadslån kan hjälpa dig att säkra det kapital som behövs för att starta ditt företag. Men att utnyttja pensionsfonder kan vara riskabelt eftersom du kommer att behöva betala skatt. För att undvika skatter har IRS gjort en finansieringsstrategi som kallas Rollover as Business Start-Up tillgänglig. Denna strategi är relativt komplex, men är värd investeringen för ett oberoende mikrobryggeri.