Skip to main content

Det finns många typer av Craft Beer, men Indian Pale Ales är de mest populära. Den här artikeln förklarar de olika typerna och hälsofördelarna med Craft Beer. Vi kommer också att diskutera varför du bör överväga att dricka dem, samt några intressanta fakta om deras ursprung och deras fördelar. Oavsett vilken typ av öl du föredrar, hoppas vi att du kommer att gilla vår snabbguide till Craft Beer. Alternativt kan du lära dig mer om fördelarna med Indian Pale Ales, eller läsa vidare för att ta reda på mer om Indian Pale Ales, den vanligaste av alla hantverksölsorter.

Sam Adams är en hantverksöl

För er som inte dricker öl kan Samuel Adams vara ett bra val. De har funnits i branschen i mer än 100 år och har utvecklat ett brett utbud av öl. Oavsett om du dricker IPA eller veteöl, kommer du säkert att hitta något du gillar på bryggeriet Samuel Adams. Och företaget förnyar ständigt, så det finns ingen anledning att sluta dricka Sam Adams.

Mikrobryggerier är en form av hantverksöl

Mikrobryggerier producerar och säljer sin egen hantverksöl. De arbetar vanligtvis på ett system i tre nivåer, där bryggaren säljer sin bryggning till distributörer och återförsäljare och de kundinriktade anläggningarna som säljer sin produkt. Mikrobrygger säljs året runt, även om många bryggare utvecklar säsongsbetonade erbjudanden, eftersom ölförsäljningen minskar under vår- och höstsäsongerna. Som ett resultat måste mikrobryggerier investera i marknadsföring och reklam för att locka kunder.

Indian Pale Ales är den mest populära typen av hantverksöl

Under de senaste åren har Indian Pale Ales blivit en stapelvara i hantverksölvärlden, och tjänar ofta som konsumentens första introduktion till genren. IPA består av flera stilar, och deras distinkta smak kommer till stor del från humle, örter och fruktiga smaker. New England Style IPA och British IPA är två exempel på IPA med fruktiga och örtiga smaker. Tree House Brewing Companys Julius är till exempel fullproppad med amerikansk humle och tropiska frukter.

Hälsofördelar med hantverksöl

Medan många av oss förknippar öl med dålig hälsa på grund av dess kalorier och höga syrahalt, erbjuder hantverksöl faktiskt många fördelar. Faktum är att det har många av samma antioxidanter som vin och kan konkurrera med det inom hälsoavdelningen. Hantverksöl innehåller B-vitaminer, selen, fosfor, folat, niacin och protein. Den är också hög i kisel, vilket hjälper till att förebygga benskörhet. Även om det inte finns några definitiva vetenskapliga bevis på hälsofördelarna med öl, är hantverksöl verkligen värt ett försök.

Egenskaper för hantverksöl

Innan du bestämmer dig för att prova en ny typ av öl, överväg processen att brygga. Oavsett om det är hembryggt eller producerat i ett kommersiellt bryggeri är öljäsning ett avgörande steg. Temperaturen och jäsningens varaktighet avgör slutprodukten. Dessutom tillsätts humle vid denna tidpunkt för att skapa önskad bitterhet och arom. Processen tar flera timmar, men kan variera beroende på recept. Här är några av egenskaperna hos hantverksöl.